VERKSAMHET

Vinklubben ordnar vinprovning en gång per månad under tiden september - april och därtill ordnas en längre resa till något vinområde vart annat år. Därtill ordnas det också övriga evenemang.

Under rubriken Vinprovning kan du anmäla dig och där finns presentationerna samt samt statistik på givna poäng.

Vinklubben, som grundades år 1992 , har som syfte att öka kännedom och kunskap om vin bland Gillets medlemmar. Redan från början beslöts att klubbens vinprovningar och resor är avec.

För att nå detta mål anordnar klubben under tiden januari-maj och september- november månatligen vinprovningar, som avslutas med en gemensam måltid.

Klubben ordnar även vinresor till olika vinodlande och vinproducerande länder, för att medlemmarna skall kunna bekanta sig med vinodling och avsmaka viner i deras egen miljö . Hittills har vinklubben ordnat populära resor till bl.a. Katalonien,Norra Spanien (Ribera del Duero, Toro och Rueda), Toscana, Alsace, Porto och Veneto. Klubben har gjort vinkryssning med Viking Grace samt kortare resor till Tallin och Hangö tillsammans med gillekockarna 

Program för år 2020

Tasting 24.1 Trolle presenterar viner från vulkaniska växtplatser.

Tasting 28.2 Taina Vilkuna, Master of Wines, från Alko presenterar viner i Alkos sortiment (bl.a. champagne).

I den rådande, osäkra coronasituationen avvaktar Vinklubbens styrgrupp ännu med besluten om höstens tastingprogram.

Nedan det palnerade programmet fö hösten

Tasting 18.9 Ramon Sanchez presenterar mindre kända spanska viner till vilka vi får en spansk meny. Tastingen hålls i Brages lokaliteter.

Tasting 23.10 Kristian Stenius presenterar Cabernet Sauvignon viner från hela världen.

Tasting 27.11 Kim Björkwall presenterar årets viner från Alko.

Reviderat program för hösten 2020